wie zijn wij

wat doen wij

help mee

nieuws

Volg ons:

Twitter Facebook Contact

Ichangu en Ghovar
Concern heeft rond Ichangu en Ghovar ten westen van Kathmandu een nieuw traject uitgezet om ook daar alle steenbrekers kinderen te vinden en naar school te krijgen.
[lees verder]

Kavre
Majuwa

Majuwa
In dit afgelegen dorpje steunde Baalak de gemeenschap met de bouw van drie extra klaslokalen voor de lokale school. Wij helpen het kind naar school.
[lees verder]

Kavre district
Ons steenbrekersproject in het Kavre district heeft een grote impact op de lokale bevolking en het onderwijs. Dit project steunden wij van 2007-2013.
[lees verder]

Kavre

EERDERE PROJECTEN

Nepal Bal Ghar
Nepal Bal Ghar is een opvangproject voor straatkinderen. In de huisvesting van de kinderen is voorzien. Maar als deze kinderen ook naar school kunnen hebben ze kans op een betere toekomst. Baalak financierde het onderwijs voor 47 kinderen. In 2009 behaalden de laatste kinderen van Nepal Bal Ghar de examens van klas 10. Maar liefst 100% van de meisjes behaalt het niveau om door te studeren! Alle meisjes gaan naar vervolgonderwijs en ook een deel van de jongens gaat naar college.

Thankot School
In 2007 betaalde Baalak op de Thankot School een jaar lang het salaris voor een leraar Engels. Bij bezoek aan de school bleek de school een jaar later voorzien van een redelijk goed financieel plan voor de toekomst. Er bleken meerdere sponsorbronnen bereid te zijn deze school te steunen. De toekomst van de school was zeker. Daardoor kon Baalak haar aandacht op nieuwe projecten richten.

Nhocca
In 2006 betaalde Baalak gedurende een jaar de kosten van onderwijs in het Nhocca tehuis voor weeskinderen. Nhocca kreeg vanaf 2007 een Deense donateur die dit en meer voor langere termijn op zich nam.

Shree Ram Secundary School
Vanaf 2004 sponsorde Baalak kinderen op de Shree Ram Secundary School in Khopasi. De school kwam na drie jaar onder de hoede van een grote Nederlandse sponsororganisatie en ontving daarna veel steun. Baalak kon toen haar steun met een gerust hart afronden om geld vrij te maken voor projecten waar de nood hoger is.

Excel School Swajambhu
In 2001 startte Baalak met het steunen van 18 kinderen op de Excel School Swajambhu. Deze kinderen hebben we 3 jaar geholpen. In 2004 stopte dit project omdat de school ons ondanks veelvuldig verzoek geen gedetailleerde financiële informatie meer gaf. Na een bezoek aan deze school door een locale partner, kregen wij het advies elders voor minder geld meer kinderen te ondersteunen.